Duurzaamheid

Een duurzame en gezonde leefomgeving

In het Dok van Dronten ontwikkelen we de wijk en de woningen hoogwaardig en duurzaam.

Aanmelden als geïnteresseerde Woningaanbod

Toekomstgericht wonen in het Dok van Dronten

Voor de vraagstukken Energie, Klimaatadaptatie, Circulariteit en Gezondheid werken we aan slimme combinaties en oplossingen die bijna als vanzelf leiden tot een toekomstbestendige en gezonde leefomgeving. En dat is ook nog eens goed nieuws voor uw portemonnee!

Laadpaal elektrische auto, fiets of scootmobiel

Ook bij Het Dok van Dronten is een laadpaal voor uw elektrische auto, fiets of scootmobiel een optie waar u voor kunt kiezen. Thuiskomen en direct inpluggen, hoe luxe! Vervolgens hoeft u nergens meer aan te denken terwijl u oplaadt. De volgende ochtend bent u weer met een volle batterij en 100% actieradius op weg. Fijn!

Gebruik de zon en bespaar op uw energierekening

Zonnepanelen als verdienmodel

Zonnepanelen zijn een duurzame en goedkope manier om uw woning van elektriciteit te voorzien! Het werkt als volgt: op het dak van uw woning liggen waarschijnlijk al enkele zonnepanelen, waardoor uw energierekening al lager uitvalt. U kunt er aanvullend voor kiezen om extra panelen te laten plaatsen! Stroom die u op dat moment niet gebruikt, levert u terug aan het elektriciteitsnet en wordt verrekend met uw energierekening. Zonnepanelen gaan doorgaans tot wel 25 jaar mee en zijn zo goed als onderhoudsvrij, een jaarlijkse controle of ze nog schoon zijn is voldoende.

Leven in een groene omgeving aan het water

Grote biodiversiteit

In het Dok van Dronten zorgen we voor grote biodiversiteit en een bloeiend ecosysteem. We leggen veel bomen, gras en struiken aan waar weer insecten, vogels en vlinders op af komen. Ook is er veel water te vinden in en rondom het Dok van Dronten. Water en planten zijn onlosmakelijk verbonden en versterken elkaars positieve invloed op het klimaat in het gebied.

Omgeven door schone lucht

Gezond klimaat, binnen en buiten

Water en groen draagt bij aan de leefbaarheid van de stad én aan de gezondheid en het welbevinden van mensen. In het Dok van Dronten bent u omgeven door groen en water, waar ook de luchtkwaliteit van profiteert. In de woningen zorgt de ventilatie met CO2-sturing voor schone lucht in de woningen en algemene (verkeers)ruimten.

Gaat u voor sedum dakbekleding?

Groene daken

Deels kunnen de woningen in het Dok van Dronten straks bekleed worden met een groen dak indien u daarvoor zou kiezen. Dat doen we niet alleen omdat het er fraai uitziet. Een groen dak zorgt er namelijk ook voor dat uw woning in de winter warm blijft en in de zomer koel aanvoelt. Door de extra “groene” laag is de dakbedekking ook beschermd tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. De groene daken van sedum (een sterke vetplant) vangen het hemelwater lokaal op en houden dit vast. Zo blijven we de droogte en ook de natte periodes de baas. Een goede regenopvang is belangrijk om het ecosysteem in stand te houden. Daarbij voorkomt dit hittestress in de zomer!

 

Supermarkt
Café / Horeca
Bakker
Treinstation
Haven
Sportschool
Apotheek
Bushalte
Onderwijs
Centrum
Het dok van dronten

Aanmeldformulier

Heeft u interesse in een woning in Het Dok van Dronten? Meld u zich dan als geïnteresseerde via de button hieronder aan. Na het invullen, ontvangt u op het door u aangegeven e-mailadres een bevestigingslink. Na bevestiging ontvangt u een email met de inloggegevens voor uw persoonlijke account. Om in aanmerking te komen voor een woning, kunt u het inschrijfformulier binnen uw persoonlijke account invullen t/m 18 april 2024. Als u zich na deze datum inschrijft, dan staat u op de reservelijst.

Aanmelden als geïnteresseerde

Heeft u al een account? Kies dan voor Inloggen om op uw persoonlijke pagina te komen.
Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact opnemen met de makelaars, zie onderstaand.

Het Dok van Dronten

Account

Mijn account