Het Dok van Dronten

Uw ideale woonomgeving

Een variëteit aan woningen prachtig omgeven door water en groen. Met zijn opvallende architectuur en gunstige ligging naast het station en centrum is het echt uniek wonen in het Dok van Dronten. 

Aanmelden als geïnteresseerde Woningaanbod

Het beste van drie werelden: de kalmte van het water, gecombineerd met de reuring van het centrum en goede verbinding met de Randstad

Het Dok van Dronten biedt een thuis voor jong en oud in verschillende gezinssamenstellingen. In het Dok van Dronten woont u in een gezellige, bruisende woonomgeving, waar kwaliteit van leven voorop staat. Het is daarmee niet alleen voor nu de ideale woonplek, omdat het gelegen is aan een parkachtig plein en het water. Het Dok van Dronten wordt nieuw gebouwd en is daarmee een woonomgeving gericht op uw toekomst.

Leven in de energie van de stad in dorpse sfeer

Dronten is gemoedelijk, gezellig en persoonlijk. Ook is er het gemak van allerlei faciliteiten zoals een theater, bioscoop, leuke winkels, veel groen, speeltuinen voor de kinderen, diverse bossen om de hoek, mooie fietspaden, parken, een dierenweide en ga zo maar door!

het carré

Elke woning een uniek karakter

Het Carré onderscheidt zich door de verscheidenheid in architectuur, prachtige klassieke metselwerk en grote raampartijen. Dat maakt dit woonblok met diverse typen eengezinswoningen en appartementen een eyecatcher met een robuuste, doch verfijnde uitstraling. Door de verschillende groottes en door een variëteit aan gevelarchitectuur, is praktisch elke eengezinswoning uniek. Er zijn woningen waarbij u kunt kiezen voor een fraaie vide of een extra grote eetkeuken en/of woonkamer. We gaan graag met u in gesprek om uw woning helemaal naar wens te maken.

Woningaanbod
het pleingebouw

Een moderne uitstraling met prachtig uitzicht

Het Pleingebouw kenmerkt zich door de bijzondere, sculpturale architectuur en hoogwaardig materiaalgebruik. Zo is er gekozen voor een combinatie van staal, glas, aluminium gevelbeplating en vezelcement. Dit zorgt voor een moderne uitstraling en optimaal gebruik van de ruimte. Alle appartementen hebben een eigen balkon of riant dakterras, met spectaculair uitzicht over het water van de binnenhaven en/of de stad. Door de grote glazen puien met openslaande deuren zijn de appartementen ruimtelijk en licht. Bij de indeling van de appartementen is vollop ruimte voor uw persoonlijke voorkeuren. Een inbouw- of inloopkast, een tweede badkamer of inloopdouche, een groot kookeiland, een afwerking met high end materialen? De keuze is aan u!

Woningaanbod
Duurzaamheid

Een duurzame en gezonde leefomgeving

In het Dok van Dronten ontwikkelen we de wijk en de woningen hoogwaardig en duurzaam. Voor de vraagstukken Energie, Klimaatadaptatie, Circulariteit en Gezondheid werken we aan slimme combinaties en oplossingen die bijna als vanzelf leiden tot een toekomstbestendige en gezonde leefomgeving. En dat is ook nog eens goed nieuws voor uw portemonnee!

Lees meer

De historie

De kernen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant vormen samen de gemeente Dronten. Deze dorpen zijn halverwege de vorige eeuw ontstaan na de drooglegging van de IJsselmeerpolders. De jonge gemeente Dronten bestaat sinds 1972.

Perfecte ligging

In Het Dok bent u omgeven door de kalmte van het water. Zoekt u meer reuring, dan ligt het centrum van Dronten om de hoek. Stap in uw boot en vaar het Ketelmeer op, pak de fiets of maak een wandeling in het bos. Het is allemaal dichtbij.

Parkeren

Er is volop parkeergelegenheid in de overdekte parkeergarage onder het Pleingebouw, langs de Handelsweg en in het binnenhof van Het Carré. Desgewenst kunt u kiezen voor een laadvoorziening voor uw auto, elektrische fiets of scootmobiel!

Bereikbaarheid

Dronten heeft een echte fietscultuur en maar weinig stoplichten. Binnen 3 minuten fietsen bent u op het treinstation. Het centrum van Dronten bereikt u binnen 5 fietsminuten van het Dok van Dronten. De Randstad? Daar bent u al binnen 45 minuten met de auto of de trein!

Het plein als groene hart van de wijk

Het parkachtige plein vormt het gezellige, bruisende, groene hart van het Hanzekwartier. De unieke ligging aan het water van de binnenhaven, zorgt voor een heerlijk gevoel van rust en ruimte. Het plein biedt volop plek om rustig te zitten en van het uitzicht te genieten, te midden van het groen. Dit zijn de plekken waar u elkaar kunt ontmoeten en waar u de boten in het water kunt zien liggen. Bomen en heesters in diverse kleuren zorgen voor schaduwplekken op een warme zomerdag. De plantvakken worden zo beplant dat ze elk seizoen beleving toevoegen en vogels en vlinders aantrekken.

Gezelligheid en gemak gaan hand in hand

Naast het grote aanbod horeca, biedt Dronten een legio aan ontspanningsmogelijkheden. U kunt met vrienden poolen, naar het theater en de film, of bezoek één van de vele festivals die Dronten rijk is. Met een kusstrook van 60 km is een strandpaviljoen ook nooit ver weg. Daarnaast is er een breed aanbod aan scholen, is er een gezellig winkelcentrum, zijn er diverse sportclubs, vindt u er kinderopvang en is er uiteraard ook de medische hulp als dat nodig is. Ook de natuur in de regio heeft veel te bieden. Volg de mooiste fiets- en wandelroutes door het uitgestrekte Polderland, langs de zandbanken en de stranden. Kampeer in de bossen of geniet van een boottocht op het Veluwewater. Liever wat actiever? Ga dan waterskiën, zeilen of golven. Het kan allemaal in en om Dronten!

Supermarkt
Café / Horeca
Bakker
Treinstation
Haven
Sportschool
Apotheek
Bushalte
Onderwijs
Centrum
Het dok van dronten

Aanmeldformulier

Heeft u interesse in een woning in Het Dok van Dronten? Meld u zich dan als geïnteresseerde via de button hieronder aan. Na het invullen, ontvangt u op het door u aangegeven e-mailadres een bevestigingslink. Na bevestiging ontvangt u een email met de inloggegevens voor uw persoonlijke account. Om in aanmerking te komen voor een woning, kunt u het inschrijfformulier binnen uw persoonlijke account invullen t/m 18 april 2024. Als u zich na deze datum inschrijft, dan staat u op de reservelijst.

Aanmelden als geïnteresseerde

Heeft u al een account? Kies dan voor Inloggen om op uw persoonlijke pagina te komen.
Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact opnemen met de makelaars, zie onderstaand.

Het Dok van Dronten

Account

Mijn account