Een woning gevonden, en dan?

Van woonwensen invullen naar het kopen van een woning in het Dok van Dronten. U bent 7 stappen verwijderd van uw nieuwe droomwoning in Dronten.

1. Inschrijven

Op 5 april 2024 start de verkoop. De definitieve prijzen van alle woningen en het inschrijfformulier staan dan op de website. Wilt u in aanmerking komen om een woning te kopen, dan kunt u het inschrijfformulier binnen uw account invullen tot en met 18 april 2024. Als u zich na deze datum inschrijft, dan staat u op de reservelijst.

2. Toewijzen woningen

Uiterlijk 26 april 2024 hoort u of u een woning toegewezen heeft gekregen en u daarmee een optie heeft op de woning. In dat geval nemen wij contact met u op om een optiegesprek met u te plannen. Kunnen wij u nog geen woning toewijzen, dan staat u op de reservelijst.

3. Optiegesprek

In dit gesprek kunt u vragen stellen en aangeven of u definitief een woning wenst te kopen. Als u dit gedaan heeft, zal de makelaar alles op ‘papier’ verder uitwerken. U krijgt van ons de overeenkomsten ter controle toegestuurd en wij nemen contact met u op voor het plannen van een tekenafspraak.

4. Tekenafspraak

Tijdens deze afspraak nemen we de koop- en aannemingsovereenkomsten met u door. Indien alles duidelijk is voor u, dan kunt u de overeenkomsten ondertekenen. Daarmee is de koop officieel gesloten!

5. Financiering aanvragen

Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomsten, heeft u ca. 2 maanden de tijd om uw financieringsaanvraag af te ronden. Daarmee heeft u uw financiering rond en kan de notaris de eigendomsoverdracht gaan voorbereiden.

6. Woning naar wens maken

Wilt u een andere woningindeling of extra afbouwopties? Dat kunt u allemaal bespreken met de kopersbegeleider van de aannemer, met wie u uw woning helemaal naar wens kunt maken. Vervolgens kunt u de showrooms bezoeken waar u uw sanitair, tegelwerk en keukens kunt bekijken en uitkiezen.

7. U wordt eigenaaar

Als aan de voorwaarden in de koop- en aannemingsovereenkomsten is voldaan, ontvangt u van ons een hoera brief. U wordt dan uitgenodigd voor een afspraak bij de notaris voor de eigendomsoverdracht. Zo wordt u eigenaar van de grond en zal er binnen 6 maanden worden gestart met de bouw van uw woning.

8. Start bouw

Als alle voorbereidingen zijn getroffen wordt er gestart met de bouw. U ontvangt dan een uitnodiging voor een start bouw event, waar u op een feestelijke manier uw nieuwe buren kunt leren kennen. Tijdens de bouw worden kijkmiddagen georganiseerd om vorderingen van dichtbij te bekijken en om diverse zaken te kunnen inmeten.

9. Oplevering

Het is zover. Uw woning is helemaal gereed en u ontvangt de sleutels van uw nieuwe woning. Gefeliciteerd en alvast veel woonplezier!

Supermarkt
Caf├ę / Horeca
Bakker
Treinstation
Haven
Sportschool
Apotheek
Bushalte
Onderwijs
Centrum
Het dok van dronten

Aanmeldformulier

Heeft u interesse in een woning in Het Dok van Dronten? Meld u zich dan als geïnteresseerde via de button hieronder aan. Na het invullen, ontvangt u op het door u aangegeven e-mailadres een bevestigingslink. Na bevestiging ontvangt u een email met de inloggegevens voor uw persoonlijke account. Om in aanmerking te komen voor een woning, kunt u het inschrijfformulier binnen uw persoonlijke account invullen t/m 18 april 2024. Als u zich na deze datum inschrijft, dan staat u op de reservelijst.

Aanmelden als geïnteresseerde

Heeft u al een account? Kies dan voor Inloggen om op uw persoonlijke pagina te komen.
Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact opnemen met de makelaars, zie onderstaand.

Het Dok van Dronten

Account

Mijn account

DE VERKOOP IS GESTART! INTERESSE? U HEEFT T/M 18 APRIL OM HET INSCHRIJFFORMULIER BINNEN UW ACCOUNT IN TE VULLEN!